Forum Wiki SponsorShop

Satelliet TV met Digital Devices tuner in WHS2011

Uit DeGroeneKnop Wiki

(Verschil tussen bewerkingen)
Ga naar: navigatie, zoeken
Huidige versie (30 jul 2011 21:36) (brontekst bekijken)
 
Regel 16: Regel 16:
----
----
-
Belangrijk: om de gecodeerde kanalen te kunnen gebruiken dient aangegeven te worden dat de CI module door de tuner(s) gebruikt mag worden. Dit gaat via de Digital Devices utility. Klik hiervoor op de ''''Common Interface Module'''' en plaats vinkjes bij de tuners die getoond worden. [http://www.windows-homeserver.nl/images/dd01.jpg] [http://www.windows-homeserver.nl/images/dd02.jpg] (met dank aan RemkoR voor de tip!)
+
'''Belangrijk''': om de gecodeerde kanalen te kunnen gebruiken dient aangegeven te worden dat de CI module door de tuner(s) gebruikt mag worden. Dit gaat via de Digital Devices utility. Klik hiervoor op de ''''Common Interface Module'''' en plaats vinkjes bij de tuners die getoond worden. [http://www.windows-homeserver.nl/images/dd01.jpg] [http://www.windows-homeserver.nl/images/dd02.jpg] (met dank aan RemkoR voor de tip!)
----
----

Huidige versie

Windows Home Server 2011 ondersteund standaard geen tuners die via BDA aangeroepen worden en om dit toch mogelijk te maken kan dit geïnstalleerd worden met een download: BDA_FOR_2008.msi

We plaatsen de volgende Digital Devices hardware:

  1. DVB-S2 tuner DuoFlex S2
  2. PCIe Bridge kaart
  3. CI module

De drivers worden van de site van Digital Devices gedownload en de installatie hiervan doet de rest, na een reboot worden de tuners van Digital Devices herkend en dit is terug te zien in het hardware overzicht van WHS.

Nu gaan we DVBLink software installeren. DVBLogic heeft twee producten die je kunt kopen via www.dvblogic.com, de ene heet 'DVBLink TVSource' en de andere 'DVBLink Server Network Pack'. Het eerste pakket zorgt ervoor dat de TV tuners bekend worden in Windows en geeft daar de nodige functies aan zoals EPG Data etc. Het tweede pakket zorgt voor het streamen van het TV Signaal over je (thuis)netwerk. Je kunt zelfs m.b.v. een Webpagina TV kijken over Internet.


De software is te downloaden via bovenstaande site en kan 20 dagen gratis getest worden voordat tot aankoop overgegaan moet worden. Installatie is een kwestie van volgende... ja, ja en OK (misschien een andere volgorde maar veel meer is het niet). Eenmaal geïnstalleerd verschijnt een configuratie-icon op de desktop. De installatie en configuratie handleiding van DVBLink TV Source en de installatie en configuratie handleiding van DVBLink Network Pack haal je op van DVBLogic. Een erg handige optie is om de TV kanalen in een voorkeur volgorde te zetten.Belangrijk: om de gecodeerde kanalen te kunnen gebruiken dient aangegeven te worden dat de CI module door de tuner(s) gebruikt mag worden. Dit gaat via de Digital Devices utility. Klik hiervoor op de 'Common Interface Module' en plaats vinkjes bij de tuners die getoond worden. [1] [2] (met dank aan RemkoR voor de tip!)Mocht je de (oude) huidige tuners in Windows-Mediacenter willen verwijderen, volg dan deze procedure:

  1. Stop de service 'Windows Media Center Receiver Service'
  2. Stop de service 'Windows Media Center Scheduler Service'
  3. Stop de service 'Windows Media Player Network Sharing Service'
  4. Zet het weergeven van 'Verborgen bestanden en mappen' aan via de Windows Verkenner
  5. Verwijder nu alles uit de volgende folder: C:\ProgramData\Microsoft\eHome


Nu kan op de Windows Mediacenter de DVBLogic Network Client geïnstalleerd worden. Hiermee worden 4 virtuele tuners toegevoegd aan de PC die gebruikt kunnen worden als TV tuners binnen mediacenter. Wat niet vergeten moet worden is het instellen van de server (naam of IP adres) via de 'DVBLink Client Settings' die op de PC geïnstalleerd wordt met de Network Client. [3] Als de server herkent wordt verschijnt een lijst met kanalen: [4]


Nu is het een kwestie van de TV Wizard doorlopen binnen Windows Mediacenter en kies dan voor alle 4 de DVBLink tuners. Zelf heb ik gekozen voor satelliet tuners via Astra 1 (19.2) en een universele LNB maar het maakt niet zo heel veel uit welke transponder en LNB je kiest, dit is namelijk al in de server geconfigureerd. Na het doorlopen hiervan is er nog één ding te doen: de kanalen synchroniseren. Ga naar Extra's en kies voor het DVBLink icon. Verwijder de standaard kanalen uit de EPG met 'Clear channels' en daarna voor 'Synchronize channels'.

Klaar! Happy watching...;)

--BarracudaNL 30 jul 2011 19:54 (UTC)