Forum Wiki SponsorShop

Satelliet TV met Digital Devices tuner in WHS2011

Uit DeGroeneKnop Wiki

(Verschil tussen bewerkingen)
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 11: Regel 11:
-
De software is te downloaden via bovenstaande site en kan 20 dagen gratis getest worden voordat tot aankoop overgegaan moet worden. Installatie is een kwestie van  volgende... ja, ja en OK (misschien een andere volgorde maar veel meer is het niet). Eenmaal geïnstalleerd verschijnt een configuratie-icon op de desktop. [http://www.dvblogic.com/download/Manuals/dvblink_tvsource_configuration_DUTCH.pdf De installatie en configuratie handleiding van DVBLink TV Source] en de [http://www.dvblogic.com/download/Manuals/DVBLinkNetPack_user_manual_DUTCH.pdf installatie en configuratie handleiding van DVBLink Network Pack] haal je op van DVBLogic.
+
De software is te downloaden via bovenstaande site en kan 20 dagen gratis getest worden voordat tot aankoop overgegaan moet worden. Installatie is een kwestie van  volgende... ja, ja en OK (misschien een andere volgorde maar veel meer is het niet). Eenmaal geïnstalleerd verschijnt een configuratie-icon op de desktop. [http://www.dvblogic.com/download/Manuals/dvblink_tvsource_configuration_DUTCH.pdf De installatie en configuratie handleiding van DVBLink TV Source] en de [http://www.dvblogic.com/download/Manuals/DVBLinkNetPack_user_manual_DUTCH.pdf installatie en configuratie handleiding van DVBLink Network Pack] haal je op van DVBLogic. Een erg handige optie is om de TV kanalen in een voorkeur volgorde te zetten.
 +
 
 +
 
 +
----
 +
 
 +
Belangrijk: om de gecodeerde kanalen te kunnen gebruiken dient aangegeven te worden dat de CI module door de tuner(s) gebruikt mag worden. Dit gaat via de Digital Devices utility. Klik hiervoor op de ''''Common Interface Module'''' en plaats vinkjes bij de tuners die getoond worden.
 +
 
 +
----

Versie op 30 jul 2011 19:39

Windows Home Server 2011 ondersteund standaard geen tuners die via BDA aangeroepen worden en om dit toch mogelijk te maken kan dit geïnstalleerd worden met een download: BDA_FOR_2008.msi

We plaatsen de volgende Digital Devices hardware:

  1. DVB-S2 tuner DuoFlex S2
  2. PCIe Bridge kaart
  3. CI module

De drivers worden van de site van Digital Devices gedownload en de installatie hiervan doet de rest, na een reboot worden de tuners van Digital Devices herkend en dit is terug te zien in het hardware overzicht van WHS.

Nu gaan we DVBLink TV Source server installeren. DVBLogic heeft twee producten die je kunt kopen via www.dvblogic.com, de ene heet 'DVBLink TVSource' en de andere 'DVBLink Server Network Pack'. Het eerste pakket zorgt ervoor dat de TV tuners bekend worden in Windows en geeft daar de nodige functies aan zoals EPG Data etc. Het tweede pakket zorgt voor het streamen van het TV Signaal over je (thuis)netwerk. Je kunt zelfs m.b.v. een Webpagina TV kijken over Internet.


De software is te downloaden via bovenstaande site en kan 20 dagen gratis getest worden voordat tot aankoop overgegaan moet worden. Installatie is een kwestie van volgende... ja, ja en OK (misschien een andere volgorde maar veel meer is het niet). Eenmaal geïnstalleerd verschijnt een configuratie-icon op de desktop. De installatie en configuratie handleiding van DVBLink TV Source en de installatie en configuratie handleiding van DVBLink Network Pack haal je op van DVBLogic. Een erg handige optie is om de TV kanalen in een voorkeur volgorde te zetten.Belangrijk: om de gecodeerde kanalen te kunnen gebruiken dient aangegeven te worden dat de CI module door de tuner(s) gebruikt mag worden. Dit gaat via de Digital Devices utility. Klik hiervoor op de 'Common Interface Module' en plaats vinkjes bij de tuners die getoond worden.