Forum Wiki SponsorShop

Instellen van de Films bibliotheek

Uit DeGroeneKnop Wiki

(Verschil tussen bewerkingen)
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 40: Regel 40:
-
Om meer informatie over de films te krijgen zoals de Synopsis en Acteurs e.d. kun je bv. YAMMM downloaden en installeren. Ook een hoesje van de film zal daarmee getoond worden.
+
Om meer informatie over de films te krijgen zoals de Synopsis en Acteurs e.d. kun je bv. [http://mikinho.com/yammm/ YAMMM] downloaden en installeren. Ook een hoesje van de film zal daarmee getoond worden.
--[[Gebruiker:BarracudaNL|BarracudaNL]] 25 jul 2011 10:57 (UTC)
--[[Gebruiker:BarracudaNL|BarracudaNL]] 25 jul 2011 10:57 (UTC)

Versie op 25 jul 2011 11:01

De Films-bibliotheek

Het is verstandig om een aantal folders te maken en deze in een bibliotheek onder te brengen die we voor het gemak 'Films' gaan noemen.


 1. Maak een nieuwe bibliotheek in de Windows Verkenner door met de rechtermuisknop op Biliotheek te klikken en te kiezen voor 'Nieuw' en noem deze 'Films'.
 2. Klik op de nieuwe bibliotheek en rechts verschijnt een knop om een folder toe te voegen, klik hier op maak een nieuwe folder (knop bovenaan) genaamd 'Mijn Films', deze komt dan in de locatie c:\users\[jouw naam]
 3. Voeg nog een nieuwe folder to en noem deze 'Openbare films' en plaats deze folder in de locatie c:\users\public Eventueel kun je de folder eerst aanmaken in de Verkenner en dan met de rechtermuisknop toevoegen aan de Films bibliotheek.
 4. [optioneel] Maak in deze folders nieuwe subfolders voor al je soorten films, bijvoorbeeld: MOV's - MKV's - WMV's - AVI's - DVD's - etcetera...
 5. Kopieer/rip nu je films en DVD's naar de juiste folders en plaats elke film in een aparte folder
 6. [optioneel] Plaats een cover-image als Folder.jpg in dezelfde folder als waar de film staat (vandaar de aparte folders)


Voeg de folders toe aan de Films bibliotheek binnen Media Center

Dus je krijgt dan bijvoorbeeld de volgende structuur:


C:\users\admin\Mijn films\

         - DVD's
         - MKV's
         - MOV's
         - WMV's

en

C:\users\public\Openbare films\

         - DVD's
         - MKV's
         - MOV's
         - WMV's

Deze structuur is niet verplicht in Windows 7 omdat de bibliotheek alle films laat zien, ongeacht de folder waarin ze staan. Ga je echter later gebruik maken van 3rd party software zoals 'Media Browser' of 'My Movies' dan kan het verstandig zijn de soorten films in een unieke folder te hebben staan zodat onbekende type bestanden niet tussen je films staan die wel herkend worden.


Als je veel films, DVD's, etc. op een aparte Windows Home Server hebt staan dan kunnen deze ook aan de bibliotheek toegevoegd worden.


Om .mkv bestanden te kunnen afspelen moeten de verschillende streams (beeld, geluid en ondertiteling) gesplitst worden zodat WMC ze kan weergeven. Dit kan o.a. gedaan worden door Haali Splitter.


Om meer informatie over de films te krijgen zoals de Synopsis en Acteurs e.d. kun je bv. YAMMM downloaden en installeren. Ook een hoesje van de film zal daarmee getoond worden.


--BarracudaNL 25 jul 2011 10:57 (UTC)